ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Napsütötte Toscana

2009.04.12. 00:14 szamárfül/pável


for Diane Lane

Ahogy az a filmre adaptált könyvek - rovatunknál kezd megszokott lenni, én  kirakom a filmet, majd később az Olvasó Hölgyek közül valaki a könyvről is beszámol :)
Ez az alkotás alighanem az első hógolyó volt a Toscana-témájú bestsellerek lavinájához, s még a sznobok sem tagadhatják el, milyen szívet fájdítóan gyönyörű alkotás. (Gondolom a regény is.)

(Pasiknak bónusz Diane Lane-videók...!)

A filmben háromszor tűnik fel, ill egyszer hangzik el Czeslaw Milosz könyve ill. neve. Milosz a házfelújításon dolgozó lengyel irodalomprofesszor miatt kerül elő először:  amikor értesül a kőműves eredeti szakmájáról Francesca, a létra alá áll egy hopp! elővarázsolt Milosz-kötettel és angolul kifejti a szótlan melós profnak, mennyire szereti a híres lengyelt...   

Továbbá többször is megidézik Fellinit, a végén ráadásként híres szökökút+Anita Ekberges jelenetet is. (Itt 'Anitát' a kissé, khm, érettebb Lindsay Duncan játsza, de ő legalább színésznő is.)

szerző könyv  port.hu 

 

És a beígért bonus videók:

 

 

 

m:film/adaptáció milosz_czeslaw fellini_f mayes_Frances  l:angol/amerikai

3 komment

Címkék: milosz czeslaw fellini f

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr991060288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

burqus · http://wangfolyo.blogspot.com 2009.04.12. 01:21:19

Én ugyan Olvasó Úr vagyok, de olaszosként már tengerentúli megjelenésekor kíváncsi voltam a könyvre, és hát amennyire emlékszem, abban egy fia hivatkozás nincs más íróra. A regényben a név nélkül emlegetett lengyel építőmunkások is – surprise! – lengyel építőmunkások csupán, akik legföljebb annyi rendkívüli teljesítményt mutatnak fel (a nyilván jól elvégzett javítások mellett), hogy egyszer egy jót főznek, illetve az aljzatbeton-öntés után büszkén mutatják, hogy belekarcolták, hogy Éljen Lengyelország, ami egyébként nagyon helyes, Czeslaw Milosz professzor sem tett volna másként, ha úgy adódik.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.12. 01:54:14

ó, hozzásoiktunk már ehhez, pl. Kafka sem szerepel a Szégyenfolt regényben - csak a filmben... azért jó játék :)

Scala 2009.05.03. 14:37:56

Szerintem ezt múlt héten vette ki a férjem a tékából, de egyedül nézte meg... Megkérdezzem?
süti beállítások módosítása