ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Richard Yates: Egy jó iskola

2009.12.19. 10:22 szamárfül/pável

[A Good School, 1978]
Európa, 2009
ford. Karáth Tamás

B-
moly.hu 
 

 

mottó: S. Scott Fiztgerald

16. Kafka: a nyomoráék kémiatanár elesik a szertárban, és mint a hátára esett bogár, nem bír felkelni...

17. éppen Alice Duer Miller: Dover fehér szikláit olvassa egy tanár: "Arrafelé is sokat bombáztak" ... "megindító, bár a férjem szerint nem egy jó könyv"

51. "a tizenegyedikesekkel már végkimerülésig vette az angol költőket" : Donne-nal kezdték... "holnapra végre beviheti Kiplinget"  - és közben magában Kipling: Tommy c. versét mondja az éjjeli "őrjáratot" végző tanár, Driscoll.

70. Marx, Freud-ról bölcselkednek a fiúk, és szóba kerül az Érik a gyümölcs c. film 

107. a suliújság szerkesztősége: a Karamazov testvérek felett cigizik Britt, Grove kérdezi: -Van ebben valami jó? (...) -Ez midnen idők egyik legnagyobb remeke.

111-112. az irodalom "előadásáról" töpreng egy tanár, ahogy vki elődta Kipling Ha c. versét, vagy A velencei kalmár is: "az egész rühes darab hirtelen éni kezdett az ő osztályában is" :)

119. Elfújta a szél : a Lear nevű diák Ret-nek hívatja magát keresztneveinek monogramja nyomán, mert ez Rhett Butlerre emlékeztette őt a filmből...

123. Edna St. Vincent Millay versét idézi vki:

Mily selymes lesz fekhelyed
Ujjam tapintja szíved

Erre más: "később majd kibárándulsz ebből a szentimentális stílusból, ahogy a legtöbb értelmes ember." :)

 

 

donne_john dosztojevszkij duer_miller_alice fitzgerald_francis_scott freud_sigmund kafka_franz kipling marx millay_edna_st._vincent mitchell_margaret shakespeare steinbeck_john l:angol/amerikai m:regény

 

Szólj hozzá!

Címkék: marx shakespeare dosztojevszkij kipling kafka franz steinbeck john freud sigmund donne john fitzgerald francis scott mitchell margaret duer miller alice millay edna st. vincent

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr31608539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása