ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Ezmiez?!

2008.05.10. 04:06 szamárfül/pável

Érdekel, hogy pl. Nabokovot hány író idézi meg regényeiben, műveiben? Vagy Kafka Josef K.-ja hol bukkan fel újra? Vagy melyik kortárs író élesztette fel Odüsszeusz nejét? Nézz bele a Címkefelhőbe (Nabokov, Kafka, Homérosz címkék alatt), és egy kattintással feltárul az író virtuális idézettsége, az írók vagy szereplőik meg(/fel/be)idézettségének iwiw-je, ha úgy tetszik.

Az adatbázis a tudományos kutatásoknak is a rendelkezésére áll majd, ha - a Te segítségeddel - kiteljesedik, és ezres tételekben dolgozza fel a világirodalmat. Jelentkezz emailben társszerzőnek! Olvass, jegyzetelj, bővítsd! 

A módszer: maga a poszt tkp. üres maradhat, de pl. recenziók linkjét tartalmazhatja: a munka eredménye a Címkefelhőben látszódik, a posztok lényege a címkesor. Ha pl. csak Josef K.-t "idézi be" a szerző, akkor is Kafka legyen a címkesorban, de a posztban esetleg leírható, mely oldalon bukkan fel a kölcsönvett szereplő... Ez egyelőre legyen egyéni a munkatársaktól függően.)

A tkp.-ni főoldal: http://evocatio.blog.hu/tags

Jelentkezés: evocationak vagy más bedolgozóknak írt emilben! (a névre klikkelve)

Kommentelni (hacsak nem egy konkrét könyvvel kapcsolatos) az erre kijelölt egy darab posztban szíveskedjék!

 

ps.
Természetesen nem lehet végleges egyetlen megfejtésünk sem... De ezért is várunk "rejtvényfejtő" társakat.

 

HU rovatunkban azokat a külföldi műveket/írókat gyűjtjük (köztük az elszármazott magyarok idegen nyelven írt munkáit is - pl. Agota Kristóf), amelyekben magyar írókra/műveikre tesznek említést: pl. Krasznahorkait dícséri Susan Sontag egy esszéjében, vagy egy orosz fantasy regény főhőse Rejtőt olvas...

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr11759727

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rapai ágnes 2009.04.14. 11:36:23

Kedves murci,

összeállítottam válogatott verseimet, amelyekhez jegyzetet is írtam. Itt összeszedtem az összes írót-költőt-filozófust, akiktől verseimben idéztem.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.04.14. 12:26:05

jaj, igen, írtad levélben is, köszönjük!
online megvan valahol?
süti beállítások módosítása