ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Posztolóink figyelmébe!

2009.03.23. 17:12 szamárfül/pável


 

A rovatok szerkesztése:

 

 

 

nyelvi kód, pl.:   l:angol

műfaj, pl.:   m:regény

+

r:szerző_neve !  Eképpen: családnév_keresztnév
vagy: dandy_lord vagy: juszuf_ibn vagy: babar_jr. stb...

 

A "hu"-rovat készítése:

mikor?

ha egy magyar szerzőt említenek egy világirodalmi műben.

hogy?

címkeként rakd be így - illetve már csak klikkelj rá:

h:hu

 

Más: ha hosszú a poszt, ezzel tehetsz be "Tovább"-linket: a Forráskód nézetre klikkelve a sablonban beteszed ezt a kívánt helyre, két sortörés közé (ez fontos - különben szétcsesződik az egész blog sablonja
):

<!--more-->

 

Ha pedig olyan címkét írsz be,. amihez évszámot csatolsz (mint pl. a két Dumas vagy Plinius esetében, illetve olyan folyóiratoknál, amelyből több is volt, és érdemes a megjelenés idejével megkülönböztetni őket egymástól), ott a név után úgy tedd a számokat, hogy pl.
Spectator_1711-14 , mert ha kiírnád másodjára is az évszázadot (...-1714), a rendszer valamiért átalakítja Skype-telefonszámmá, és bár működik a címke, de csúnya lesz, ill. pontosan rá klikkelve még a Skype ablak is feljön...

 Ps.

Természetesen nem csak írókat címkézünk, hanem újkságokat/folyóiratokat is, jelenségeket (pl. atlantisz), folklór-elemeket (népmese), vagy akár fiktív, de a névhez kapcsolódó tradíciók miatt mégiscsak "létező" szerzőt, pl. Hermész Triszmegisztoszt.

 

ps.2.

a poszt legvégén léccíí tedd ki bizonsági másolatként az összes címkét, nehogy elvesszen  (már jártunk így, kétszer is...)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr74758872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása