ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Saramago, José: Kicsi emlékek

2008.10.08. 11:20 szamárfül/pável

ford. Lukács Laura
Palatinus, 2008.

kello.hu , könyvesblog (és utólag: könyvesblog/anselmoo)

 

Bár gyenge írás, és még úgy is - szinte - érdektelenenk nevezném, hogy egy Nobel-díjas író életútja, saját tollából, azért pár kérdés mégis nyitva maradt (amennyiben totális filológiai filézésre törekszünk):

p106.-tól: A huszas években sláger volt egy bizonyos Mária, az erdei tündér c. folytatásos regény, kis füzetekben jelent meg a Romanos Torres (?) Kiadónál.

p111. szintén egy gyerekkori olvamányélményét idéti: Poszáta a malomban c., (Jules) Émile de Richebourgtól. Alig ismert író: maga is eltűnődik rajta, hogy ha ő ezt most nem írná le, végképp nem hallanánk róla. (egy másik kötetébnek címlapja)
 

Saját műveitől többször idézi A kolostor regényét, ill. a Minden egyes név születésének körülményeit.

p50. A S. név eredetéről (ld. a linket)

p54. A hivatalos születési dátumáról: tkp. 2 nap eltérés van.

 

(camões cervantes doyle_arthur_conan fontenelle_bernard_le_bouyer_de garcia_lorca_f molière richebourg_émile saramago_j shakespeare)

Szólj hozzá!

Címkék: shakespeare cervantes camões molière doyle arthur conan garcia lorca f saramago j richebourg émile fontenelle bernard le bouyer de

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr26702603

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása