ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Farkas Péter: Háló

2009.03.26. 12:08 szamárfül/pável

Háló : szinopszis
Pécs : Jelenkor, 1996

B-

"...a Háló alapvetõen realista könyv, annak ellenére, hogy az álmok és az éberálmok valóban fontos szerepet játszanak, nemcsak ebben a könyvben, hanem az életemben is. Az álomlét éppen olyan fontos az életemben, mint a hagyományos értelemben vett, „konkrét" létezés. Néhány évvel ezelõtt, eléggé fáradságos módon, elsajátítottam annak a technikáját, hogyan emlékezzem vissza rendszeresen az álmaimra, hogyan lehet generálni az úgynevezett lucid álmot. Ez egy köztes állapot a klasszikus álom és az ébrenlét mezsgyéjén, amelyben az embernek még az a lehetõsége is megmarad, hogy esetleg beleavatkozzon az álom alakulásába. Többek között ilyen jellegû, látott élményeimrõl és tapasztalataimról számolok be a Hálóban." (interjú Németh Gáborral)
A Bródy-díjnál

Néhány találat kivételével (Th. Harris, Kafka, de Sade, stb.) az evo-k a szerző saját jegyezetein alapul. (Ezúton is köszönjük... :-)

r:farkas_peter kafka_franz shakespeare sade_de hajas_tibor  bergman_ingmar eliot_t_s vasadi_péter  pilinszky_jános konrád_györgy örkény_istván pasolini valéry_paul greenaway_peter  canetti_elias joyce_james musil_robert plath_sylvia robbe_grillet_alain rosetti_gabriel  kavafisz_konsztandinosz_p. rilke_r_m stendhal wittgenstein dick_philip_k. harris_thomas l:magyar r:regény

Szólj hozzá!

Címkék: örkény istván pilinszky jános wittgenstein shakespeare rilke r m valéry paul kafka franz musil robert pasolini konrád györgy stendhal joyce james eliot t s dick philip k. sade de robbe grillet alain bergman ingmar canetti elias vasadi péter kavafisz konsztandinosz p. plath sylvia rosetti gabriel harris thomas hajas tibor greenaway peter

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr571026081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása