ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Párizs, zsötem!

2009.04.18. 23:20 kiscsiga (törölt)

22 rendező, 18 rövidfilm a szerelemről és Párizsról (kerületenként egy történet), 4 megemlített író.

 

Párizs, szeretlek! wikipédia angol wiki
 

Bastille (Párizs, XII.ker.): A férj Murakami Haruki: Szputnyik, szívecském! c. regényét olvassa fel haldokló feleségének.

Père-Lachaise temető (XX. ker.): A menyasszony Oscar Wilde sírjánál (érdemes megnézni mennyi csókot kap még holtában is!) összeveszik vőlegényével, mert az nem elég humoros és laza. Bezzeg Oscar Wilde! Menyasszony elfut, Rufus Sewell meg úgy beveri a fejét a sírkőbe, hogy nyomban megjelenik neki a nagy író szelleme, és hasznos tanácsokat ad. Vőlegényünk ennek hatására már idézni is tud a helyzethez passzoló sorokat Oscar-tól a menyasszonyának, aki ettől természetesen ellágyul. Az idézeteket sajnos nem jegyeztem meg.

14. kerület: Idősödő amerikai nő francia nyelvű nyelvtanfolyami fogalmazványát olvassa fel. Ő is járt a fenti híres temetőben, Sartre és Beauvoir sírjánál.

 

 

 

 

r:Carné_tristan  r:Benbihy_Emmanuel r:Podalydes_bruno r:Berges_Mayeda_paul r:Chadha_Gurinder  r:Coen_joel r:Salles_walter  r:Thomas_daniela r:Doyle_Christopher r:Keng_Gabrielle  r:li_Kathy  r:Coixet_Isabel r:suwa_Nobuhiro r:chomet_Sylvain r:cuarón_Alfonso r:Assayas_olivier r:Schmitz_oliver r:LaGravenese_richard r:natali_Vincenzo r:crawen_Wes r:Tykwer_tom r:Rowlands_gena r:Payne_Alexander r:van_sant_gus r:coen_ethan

beauvoir_simone murakami_haruki sartre_j_p wilde_oscar m:film/adaptáció 

1 komment

Címkék: murakami haruki beauvoir simone sartre j p wilde oscar

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr651073503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiscsiga (törölt) 2009.04.19. 17:12:36

Ki volt ilyen szorgalmas? :)
süti beállítások módosítása