ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Söderberg, Hjalmar: Doktor Glas

2008.06.02. 09:13 szamárfül/pável

recik: polarkönyvek (több kritika egyhelyütt!) , wiki, bookline , litera.hu + részlet , és murciblogon a best of részletek!

A magyar vonatkozás nem biztos: csak annyit ír a p65/66-ön, hogy "beül az operába meghallgatni a Próféta koronázási indulóját" - erről csak Egressy Benjamint találtam szerzőnek (könnyen lehet, mert a századvég már multikulti volt). És itt azt találtam ki, hogy teszek egy "HU" címkét a többi közé - abban az esetben, ha külföldi író magyar kollégát említ vagy idéz meg... (Sz'tem ez legyen így mostantól) Javítás: köszönet Kiscsigának - ld. kommentek -, a megfetés: Giacomo Meyerbeer ill. Eugène Scribe.

Amiért pl. Targinioni-Tozzetti_G. és Menasci_G. szerepel: említi a Parasztbecsületet. Amiért Zola: Thérese Raquin c. művével szerepel. Viktor Rydberg mint ez egyik legszebben író kolléga merül fel (p114).  

Még valami: beraktam a címkékbe olyasmiket is, amelyek a mitológiából, a folklórból mára fogalmakká, motívumokká stb. alakultak: pl. "krétakör" vagy "Oidipus". 

3 komment

Címkék: ibsen krétakör dosztojevszkij homérosz baudelaire charles nietzsche friedrich schopenhauer zarathustra pascal blaise kant i luther m heine h spencer herbert bunyan john hallström per zola émile targinioni tozzetti g. menasci g. demoszthenesz rydberg viktor oidipus scribe eugéne

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr61498830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiscsiga (törölt) 2008.06.02. 11:53:56

Inkább Giacomo Meyerbeer "A próféta" c. operájából a koronázási induló.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.06.02. 12:57:09

aú.
nekem a magyart dobta ki a google... sőt,megvan az írója:
en.wikipedia.org/wiki/Le_proph%C3%A8te - Eugène Scribe. Kösz, javítom!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.07.02. 16:15:33

ezt a hu címkét azért próbáljuk ki!
süti beállítások módosítása