ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Jean-Marie Gustave Le Clézio: Raga

2009.01.29. 12:56 szamárfül/pável

- a láthatatlan kontinens megismerése -
ford. Novák Petra
Partvonal, 2008.
kello.hu



Semmi szépirodalom: a vékony kötet A Pünkösd-szigetek / az Új-Hebridák  / Melanézia / Óceánia néprajza (tárgyi is, de főleg folklór), illetve e mesebeli helyek felfedezésének története.

A festő Gauguain önéletrajzi regényével/memoárjával szerepel (Noa Noa c.). A szintén említett felfedezőket, útleírókat s főleg: etnográfusokat nem vettem be az írók társaságába. Kérdéses volt Robert James Fletcher (1877-1965) könyve (Isles of illusion; letters from the South Seas, edited by Bohun Lynch, 1923. London), de a Libr. of Congr. szerint ez is csak egy útleírás... Aki úgy tudja, hogy (szép)író is a szerző, szóljon!

 


voltaire grotius michaux_henri Gauguin_Paul glissant_édouard loti_pierre segalen_victor Perse_Saint-John londion_jack conrad_joseph

Szólj hozzá!

Címkék: voltaire conrad joseph grotius gauguin paul michaux henri glissant édouard loti pierre segalen victor perse saint john londion jack

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr77910116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása