ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Szuda M. Barna: Versek, rokkák, levelek

2009.02.08. 22:11 szamárfül/pável

Hekáté, 2008

irodalmijelen+részletek és fórum...

 

(Meleg-, illetve gyászköltészet elegye, zömmel amatőr, de helyenként meglepően plasztikus képi világgal. És igen, a képen az ott egy szív és egy elemes műf**.
A szerző amúgy piktor.)

 

 

33. Hess, madár!  c. vers :  Arany, ill.  Poe

104. egy gyengébb szerelmes, de meglepő című vers: Felelet a mondolatra c. (furán fog mutatni e kötet alatt Kölcsey és Szemere neve...)

112. Estve c. versből: "...Ahhoz hogy hazakísérj, nem olvastál / elég Örkényt"

Ezt a jómondatokba is beveszem! Jelentsen is akármit...! :P

115. Konklúzió c. záróversben Dorothy_Parker 

 

 

arany_jános dorothy_parker kölcsey_ferenc örkény_istván poe_edgar_allan szemere_pál l:magyar m:vers r:szuda_m_barna m:erotikus  

7 komment

Címkék: arany jános örkény istván poe edgar allan kölcsey ferenc dorothy parker szemere pál

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr86928839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tothvercsi 2009.03.23. 14:53:33

Tetszett a kötet, határozottan értékes versek vannak benne. Ezért is veszem a bátorságot kommentelni, mivel nem értek egyet a témajelöléssel. Elzárkózom attól, hogy az olvasottak "meleg és gyászköltemények" lennének. Az előbbi sehol sincs megemlítve a kötetben, az utóbbi pedig csak töredéke a verseknek (a megverselt érzelmek függetlenek a gyásztól). Szerintem ezek a versek sokkal inkább forradalmi, szexuális kinyilatkoztatások, amiket nem a lázadás, hanem a szex tapasztalatai és élményei, kudarcai táplálnak. A szexuális élmények (és maga a szerző) elmossa a határokat a testek, a nemiség és a szexuális identitás között. Meleg költeménynek nevezni ezt a kötetet a meleg költészettel kapcsolatos ismeretek hiányát jelenti. Ennek köszönhetően tiltották be annak idején több üzletben is a könyv árusítását. Én egy heteró nő vagyok, férjjel, gyerekekkel. Esténként olvasgatok, de nem végeztem irodalmi tanulmányokat, így talán vitathatóan, de kiállok a véleményem mellett. Nem a skatulyákkal van a bajom. Sokkal inkább azzal, ha nem a megfelelőt prbálják ráhúzni valamire, csak mert a téma -még itthon- ismeretlen.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.23. 19:40:28

üdv!
a meleg jelleg nincs megemlíteve? kedves kommentelő, Nádasdy melegpornó verseit megszégyenítő sorokat idézhetnék,... ha még nálam lenne a kötetke...

"Meleg költeménynek nevezni ezt a kötetet a meleg költészettel kapcsolatos ismeretek hiányát jelenti. Ennek köszönhetően tiltották be annak idején több üzletben is a könyv árusítását." - iylen hamar leveztni a semmiből, hogy én ezt betiltanám? hát, az már-már egyes politkai elemekre jellemző tempó!

Skatulya? :nevet
Nekünk nincs miről vitázni egymással, mást már bizonyos...

tothvercsi 2009.03.24. 10:46:30

Elnézést kérek. Én nem is akartam erről vitázni, csupán a véleményem szerettem volna elmondani. És nem a homoerotikus versek létét tagadtam, hanem, azt, hogy ez lenne az első dolog, amit a kötettel kapcsolatban meg kell említeni. Továbbá arra akartam felhívni a figyelmet, hogy a 'meleg' szó és egyáltalában erre utaló vallomás sehol nincs a kötetben, több helyen is olvastam arról, hogy a szerző nem is meleg, hanem egy újabban közkedvelt módon ír, vagyis empátiát gyakorol...beleéli magát a partnere helyzetébe, annak létét veszi magára. Arról nem is beszélve, hogy az erotikus versek között van a kötetben nőkről szóló pornográfia is. Nem mintha számitana a szexuális beállitottság, engem aztán végképp nem érdekel. A versek jók. Csak az zavart, hogy az első amit elmondott róluk, az egy olyan jelző, ami félig sem fedi a valóságot. És ezt őszintén, Ön sem tagadhatja. Lehet, hogy nekem vannak problémáim a determinácioval, de szerintem mindezt ennyivel elrendezni nem tükrözi a valóságot. A világért sem akartam megsérteni, sajnálom, ha így vélte.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.24. 12:33:40

nem, én kérek elnézést - de nekem 100% volt ez a homoer.jellege... ha mégis úgy van ahogy Ön álltja (meglepődnék, erősen), akkor nagyon ügyesen becsapott a költő :)

té.vé. 2009.03.30. 15:12:48

hehe

a költő biszexuális. biztos forrásból tudom. ;)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2009.03.30. 16:26:09

ó, köszönjük. Bár ez a blog teljesen más célra született, és rég bánom, hogy csak egyetlen mondatnyi recit fűztem is a dologhoz, azért a filológia nevében köszönet...
süti beállítások módosítása