ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Márai Sándor: Bébi vagy az első szerelem

2009.02.24. 11:55 szamárfül/pável

Márai Sándor: Bébi vagy az első szerelem - A nővér

Helikon, é.n. (2002)
[1928]

Komlós Aladár/Nyugat, 1928  , Pap József/Korunk, 1929 

 

A latin szerzők nagy számának oka: hősünk latintanár egy vidéki kisváros gimnáziumában. Beteg a lelke, nem kicsit: nagyon: féltékeny lesz egyik sikeres tanítványára, ill. annak Bébi becenevű szerelmére.
A fiú, mellesleg, Nyugatot olvas... és dekadens - mert "flangíroz" a bástyán a lányokkal... 'Rozmárnak' pedig - ahogy hívják a diákok a bajsza miatt - nincs élete.

 

babits_mihály biblia biblia_miatyánk caesar_gaius_julius cicero_quintus_tullius fliegende_blätter horatius nick_carter_novels nyugat ovidius tacitus l:magyar m:regény  r:márai_sándor

Szólj hozzá!

Címkék: nyugat biblia horatius babits mihály tacitus cicero quintus tullius caesar gaius julius ovidius fliegende blätter nick carter novels biblia miatyánk

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr54961594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása