ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Kácsor Zsolt: Barbarus

2008.11.20. 18:37 szamárfül/pável

Athenaeum, 2008.

kello.hu , részlet/K.blog

 

 

Pár kérdés tudós kartársaimhoz:

p17. Inkább csak pojén, de említ egy Angustus Substrictus nevű szerzőt s annak Bovi c. vígjátékát - csakhogy aki tud latinul, mindjárt látja, hogy ez csak annyit tesz: "sarokba szorít"... - ?!

p40. Infidelis nevű histórikus, Nagy Konstantin uvdarából - ?!

p56. Georgikosz Kedrenosz bizánci író

p99. Eckhardt sankt galleni apát - ?

p106. Gerhardt szerzetes - ?

p227. Aspasia, stb. lapok

p252.  filmek: Pesti mese, Kölcsönkért kastély, Te csak pipálj Ladányi, Fizessen nagysád!

 

 

anonymus aspasia batsányi_jános casanova cassius_dio élet_és_literatúra fronto_marcus_cornelius georgios_kedrenos hamvas_béla herodianosz honművész jordanes józsef_attila ovidius paulus_diakonus petőfi_sándor priskos prokopiosz  regélő szép_szó tacitus vörösmarty_mihály l:magyar m:regény r:kácsor_zsolt kiss_tibor_quimby

 

2 komment

Címkék: casanova józsef attila vörösmarty mihály petőfi sándor anonymus szép szó hamvas béla tacitus ovidius regélő cassius dio fronto marcus cornelius herodianosz priskos jordanes prokopiosz paulus diakonus georgios kedrenos batsányi jános élet és literatúra aspasia honművész kiss tibor quimby

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr46776452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kácsorzsolt 2008.12.11. 11:51:03



szamárfül/murci, megnéztem a jav. linket, nos, ha jól értem, az a kérdés, hogy kik azok, akikre a könyvemben hivatkozom. Nos, a válasz egyszerű: egyes történetírókat és szerzőket én találtam ki a regényben, de jó páran vannak olyanok is, akik valóban léteztek, s a tőlük átvett idézetek valósak. Hasonló a helyzet az idézett forrásokkal is: vannak olyan művek, amelyek fiktívek, vannak olyanok, amelyek nem. Hogy bonyolítsam a helyzetet: vannak a könyvemben olyan idézetek is, amelyek valós szerzőkre hivatkoznak, csakhogy a tőlük vett idézetek a saját gyártmányaim. A kavart az okozza, hogy a szerzőket és a műveket föltüntettem a Barbarusban, azaz a fiktív és a valós nevek keverednek egymással. Ennyi.

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.12.11. 12:28:19

épp be akartam linkelni a Kblogos kommentet, kösz :)
süti beállítások módosítása