ha a blogunk NEM TECCENE...

Címkefelhő - a lényeg (klikk!)

Utolsó kommentek

Látogatók

Ezmiez?!

HU(ngarológia)

Akiket már 'kifiléztünk'

Iris Murdoch: A háló alatt

2011.03.12. 21:04 entropic

Magvető Kiadó, 1971

Ford.: Báti László

 

 

 

 

 

24.: "-Van itt néhány könyved - és előszedte a Murphy-t és a Pierrot Mon Ami-t." -- Samuel Beckett és Raymond Queneau

25.: "...eddig még csak azt láttam, hogy fagylaltot vesznek Mrs. Tinckhamnél, ami szintén kapható, no meg az Evening Newst."

34.: "Dave régi barátom, de filozófus, nem az a fajta, aki a csillagokról meg az állatöv megfelelő számú tagjából jósol, nem, ő valódi filozófus, akárcsak Kant és Platón, és így persze nincs pénze."

35.: "Hegelt és Spinozát olvastam akkoriban, bár bevallom, nemigen értettem meg őket, és azt reméltem, Dave-vel beszélhetek róluk."

42.: "Nem misztifikálom a nőket. Szeretem sajátos virágszerű lényüket, ahogy James és Conrad regényeiben szerepelnek [...]"

83.: "Proustról szólva, arról beszéltünk, mit is jelent egy érzés vagy tudatállapot leírása."

103.: Evening Standard

216.: Szókratész

284.: "Először is bűntudat fogott el, mint Hamletet, amint atyja szellemével találkozik."

beckett_samuel biblia conrad_joseph evening_news evening_standard görög_mitológia hegel james_henry kant_i platón proust queneau_raymond shakespeare spinoza szókratész

Szólj hozzá!

Címkék: biblia hegel shakespeare platón proust görög mitológia conrad joseph szókratész kant i beckett samuel james henry spinoza evening standard queneau raymond evening news

A bejegyzés trackback címe:

https://evocatio.blog.hu/api/trackback/id/tr322732327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása